ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 


Επιτυχία στη Ζωή


Πώς να χρησιμοποιήσεις την δύναμη της
ΕΠΙΛΟΓΗΣ για να Πετύχεις στη ζωή σου!

    Μέρος 2ο

   Η δύναμη της επιλογής, που βασίζεται σε κάποιες αρχές ή αξίες είναι ίσως η βασικότερη δραστηριότητα που ορίζει τον “άνθρωπο”.
Το να επιλέγεις είναι μια σημαντική ανθρώπινη δεξιότητα στην οποία οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος η παρούσα κατάστασή σου. Οι αποφάσεις που ορίζουν τη ζωή σου είναι αποτέλεσμα αυτής της δύναμης να επιλέγεις. 

   Πώς, όμως, θα φτάσεις στο σημείο να λαμβάνεις τη σωστή απόφαση; Πώς θα αποφασίσεις, για παράδειγμα, με ποιους ανθρώπους θα συναναστρέφεσαι, με ποια κριτήρια θα επιλέξεις το σύντροφό σου, τι επάγγελμα θα κάνεις, ή πως θα επενδύσεις τις οικονομίες σου; 

   Ορισμένες αποφάσεις απαιτούν ελάχιστη σκέψη για να παρθούν.

Πολλές, όμως, αποφάσεις και ειδικά οι σημαντικές για τη ζωή σου είναι υπερβολικά πολύπλοκες και δύσκολο να παρθούν. Και σου δημιουργούν άγχος, αμφιβολίες και φόβο απόρριψης.

Σε αρκετές περιπτώσεις μόνο όταν η απόφαση έχει παρθεί και εκτελεστεί, αντιλαμβάνεσαι την ορθότητά της. Τα κορίτσια του παραδείγματος που πέτυχαν στις εξετάσεις Proficiency στα 15 τους δεν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα πετύχουν.
 

   Το πρόβλημα είναι, ότι οι τεχνικές και η μεθοδολογία για τη λήψη σωστών αποφάσεων δεν αποκτούνται ανώδυνα. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν μας παρέχει αυτές τις δεξιότητες. 

   Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιο αποδοτικός τρόπος για τη λήψη σωστών αποφάσεων; Πώς θα αποκτήσεις τη μεθοδολογία της λήψης αποφάσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σου; 

   Κατά τη γνώμη μου, με το συνδυασμό των παρακάτω: 

  1. Με την εμπειρία μας.
    Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο σωστά. Η προσωπική εμπειρία πρέπει να μελετάται συστηματικά με λεπτομερείς συγκρίσεις στα αποτελέσματα που έφερε η κάθε απόφαση. 
  2. Από τις εμπειρίες άλλων.
    Πολλά άτομα ή ομάδες προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας να βελτιώσουν το ανθρώπινο είδος σε παγκόσμια βάση. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 1000 “εργαλεία” βελτίωσής μας, τότε ο μέσος άνθρωπος γνωρίζει 5 έως 10 από αυτά τα εργαλεία. 

   Η πνευματική ελίτ του πλανήτη μας, όπως ο Χριστός, ο Αριστοτέλης, ο Φρόιντ, ο Γκάντι, ο Λάο Τζου, κ.τ.λ. γνώριζαν ή γνωρίζουν ίσως τα 100 εργαλεία βελτίωσης του ανθρώπινου γένους (η παραπάνω αναλογία είναι δική μου αυθαιρεσία και τη χρησιμοποιώ για παράδειγμα ΜΟΝΟ.

Όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι βοήθησαν σημαντικά την ανθρωπότητα να εξελιχθεί και δεν προτίθεμαι να μειώσω τη συνεισφορά κανενός απολύτως).
 

   Για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις χρειάζεσαι και τα 1000 εργαλεία ταυτόχρονα. Πράγμα πρακτικά αδύνατο για οποιοδήποτε. 

   Παρόλο που, για μένα τουλάχιστον, η απόλυτη συλλογή και χρήση των εργαλείων λήψης των τέλειων αποφάσεων δεν είναι εφικτή, το “Success Club” δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στους επισκέπτες και αναγνώστες του τις πηγές που θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της καλύτερης μεθοδολογίας για τη λήψη αποφάσεων.

Μια τέτοια μέθοδος, στην ιδανική της μορφή, θα σε βοηθούσε να κάνεις την τέλεια επιλογή με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα χρόνου, χρημάτων και ενέργειας, σε κάθε κατάσταση της ζωής σου.
 

   Η ιδέα του “Success Club” δεν γεννήθηκε χτες.

Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειάς μου να βοηθήσω τους μαθητές μου στην προσωπική τους βελτίωση Αυτή η βελτίωση απαιτούσε μία μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία απόκτησης θετικής σκέψης...  και φυσικά η δική μου συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία ήταν ανεπαρκής... χρειαζόταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ και η συμμετοχή των Γονέων και των καθηγητών τους... οι οποίοι έπρεπε με τη σειρά τους να αποκτήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τη μεθοδολογία επεξεργασίας του, έτσι ώστε να στηρίξουν τα παιδιά ή τους μαθητές τους.
 

   Η σελίδα μας στο Ιντερνετ γίνεται το κέντρο για τη στήριξή σου στη λήψη αποφάσεων.

Αν είσαι μαθητής, οικογενειάρχης ή επαγγελματίας θα βρεις τα κατάλληλα βιβλία, άρθρα και άλλα εργαλεία προσωπικής ενδυνάμωσης και θα σου παρέχει τη γνώση σχετικά με τη λήψη αποφάσεων.  

   Η “Τεχνολογία Επιτυχίας” θα περιλαμβάνει επίσης τις πληροφορίες και τον τρόπο διαχείρισής τους, σχετικά με την αύξηση τους εισοδήματός σου, πράγμα απαραίτητο για την ύπαρξη μιας ισορροπημένης ζωής.  

   Το κέντρο αυτό δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Βιώνω καθημερινά την "Δεν-έχουμε-όλες-τις-απαντήσεις” άποψη... Αλλά θα προσθέτουμε (με τη δική σου συμμετοχή) σε συνεχή βάση την καινούργια γνώση και εμπειρία την οποία αποκτούμε. 

  Βοήθησέ μας να ανακαλύψουμε όλες τις πηγές που μπορούν να βοηθήσουν τη λήψη αποφάσεων που οδηγούν στην πραγματική ευτυχία. 

 Σε χρειαζόμαστε.

 Στείλε τα σχόλια σου για το παραπάνω άρθρο ΕΔΩ 

 

 


 Δωρεάν η-Περιοδικό

  Προσωπική Επιτυχία 
 
  Ζήτησε την ΔΩΡΕΑΝ
σου Συδρομή ΕΔΩ 
 

Εξετάσεις Lower


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER

Πέρασε κι ΕΣΥ, το TOEIC,
το FCE, το Michigan
ή το Κρατικό κι απόκτησε την πιστοποίηση γλωσσομάθειας! Πάτησε
 
 ΕΔΩ


Το
 Χρυσωρυχείο
του Ιnternet!

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
 

Αν θέλεις κι ΕΣΥ ν' αυξήσεις το εισόδημά σου από το Internet
πάτησε
    ΕΔΩ Προετοιμασία 
Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ!

Proficiency ECPE

με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! 

Καθηγητής Αγγλικών

Γίνε Καθηγητής Αγγλικών ξεκινώντας από ΕΔΩ