ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 


Δώρα: Η ανθρώπινη πλευρά για
το Χριστουγεννιάτικο δώρο
   

Η αξία ενός δώρου είναι η σκέψη και
η αγάπη που το συνοδεύει κι όχι η τιμή του!

Στο πλαίσιο του... πολέμου που έχει κηρύξει στον υπερκαταναλωτισμό των Χριστουγέννων η οργάνωση Present Sense δίνει έξυπνες συμβουλές για την ανταλλαγή δώρων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται από χειροποίητα αντικείμενα μέχρι ευγενικές χειρονομίες

Τι δώρο να πάρω στην μαμά; ... στη γυναίκα μου ... στα παιδιά; .... στη θεία Μαίρη;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που αναμφίβολα όλοι έχουμε θέσει στον εαυτό μας, σωρεύοντας άγχος τις ημέρες που υποτίθεται ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Κι όμως! Ενα μικρό χωριό στην Αγγλία, κοντά στη λουτρόπολη Μπαθ κήρυξε «πόλεμο» στον υπερκαταναλωτισμό των Χριστουγέννων, που τελικά μόνο ψυχολογικά αδιέξοδα δημιουργεί, όπως αποδεικνύουν και πρόσφατες έρευνες.  

Σημαντική Παρατήρηση: Θέλεις κι εσύ, να μιμηθείς, έστω συμβολικά, τη μη καταναλωτική άποψη περί δώρων;

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που αντιστέκονται ... κάθε μέρα στο πιο αξιόπιστο site δημοπρασιών, πουλιούνται εκακατοντάδες πολύτιμα δώρα, σε απίστευτα χαμηλές τιμές, που ξεκινούν από 1 (ΕΝΑ!) ευρώ, μόνο!

Έλα κι εσύ στο ρικάρντο, και κάνε εγγραφή μέλους ... είναι δωρεάν ... έλα ΕΔΩ

                                                                
                                                       ===========Τέλος Παρατήρησης==========

Σε αυτό το χωριό λοιπόν, οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, αποφάσισαν να δώσουν νόημα στα δώρα, δημιουργώντας τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Present Sense (Η σημασία του δώρου), η οποία φτιάχνει τα δικά της δώρα, από ανακυκλώσιμα υλικά, μεταποιώντας παλιά παιχνίδια ή ρούχα, ετοιμάζοντας τις δικές της σπιτικές λιχουδιές και προσπαθώντας να πείσει πως ένα δώρο από δεύτερο χέρι δεν προσφέρεται από κάποιον τσιγγούνη, αλλά αντιθέτως είναι πράξη αγάπης.
 

Οπως εξηγούν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, «η αξία ενός δώρου είναι η σκέψη και η αγάπη που το συνοδεύει κι όχι η τιμή του».  

Η Κίρστι Στρατ, εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας, εξηγεί τη φιλοσοφία της ομάδας: «γιατί πρέπει να θεωρούμε καλά δώρα τα επώνυμα δώρα; Υποτίθεται πως ενθαρρυνόμαστε να ανακυκλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με τα δώρα μας;» 

Η ιδέα της οργάνωσης για δώρα με νόημα εξαπλώθηκε όχι μόνο εντός της Βρετανίας, αλλά και σε όλον τον κόσμο, καθώς άνθρωποι από 46 χώρες συμμετάσχουν πλέον στην ομάδα.  

Μέσω της ιστοσελίδας της (www.presentsense.co.uk) δίνει ιδέες για δώρα, ενώ παρέχονται και πρακτικές συμβουλές, όπως συνταγές γλυκών ή κατασκευές κορνιζών από παλιά υφάσματα.  

Σημαντική Παρατήρηση: Δώσε στα αγαπημένα σου πρόσωπα χρήσιμα δώρα, που ίσως αλλάξουν την ζωή τους ΕΔΩ


          =========== Τέλος Παρατήρησης==========

Στην ιστοσελίδα της Present Sense πωλούνται επίσης ετικέτες δώρων -από ανακυκλώσιμο χαρτί- δύο ειδών. Η μία είναι μια κλασική ετικέτα με ευχές κι η άλλη δίνει τη δυνατότητα στον δωρητή να φτιάξει τη δική του μικρή ιστορία γύρω από ένα δώρο που είναι από δεύτερο χέρι.
 

Οσοι προστίθενται στην ομάδα, ακόμα κι από πολύ μακρινά μέρη, όπως η Νέα Ζηλανδία ή η Κένυα, προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό το «ταξίδι». Η Καρολάιν Κόρνις, μεσίτρια από τη Νέα Ζηλανδία, κατασκευάζει τις δικές της κορνίζες από ξύλα που βρίσκει στην παραλία.  

Στην Κένυα, υφάσματα από παλιά ρούχα μετατρέπονται σε χρωματιστά τραπεζομάντιλα. Σε αυτό το ιδιότυπο... εργαστήρι δώρων συμμετέχουν και τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό, δηλώνοντας πως «έχει πολύ πιο πλάκα να κάνεις κάτι μόνος σου». 

 Να θυμάσαι:

Ένα δώρο από δεύτερο χέρι δεν προσφέρεται από κάποιον τσιγγούνη, αλλά αντιθέτως είναι πράξη αγάπης!

Καλές γιορτές!

 Υ.Γ. Διάβασε τα ωραιώτερα γνωμικά για δώρα ΕΔΩ

 


 Δωρεάν η-Περιοδικό

  Προσωπική Επιτυχία 
 
  Ζήτησε την ΔΩΡΕΑΝ
σου Συδρομή ΕΔΩ 
 

Εξετάσεις Lower


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER

Πέρασε κι ΕΣΥ, το TOEIC,
το FCE, το Michigan
ή το Κρατικό κι απόκτησε την πιστοποίηση γλωσσομάθειας! Πάτησε
 
 ΕΔΩ


Το
 Χρυσωρυχείο
του Ιnternet!

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
 

Αν θέλεις κι ΕΣΥ ν' αυξήσεις το εισόδημά σου από το Internet
πάτησε
    ΕΔΩ Προετοιμασία 
Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ!

Proficiency ECPE

με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! 

Καθηγητής Αγγλικών

Γίνε Καθηγητής Αγγλικών ξεκινώντας από ΕΔΩ