ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 


7 Τρόποι Σωστής Διατροφής για να Αλλάξετε τον Μεταβολισμό σας! 


Ο μεταβολισμός είναι στην ουσία ο μηχανισμός καύσης των θερμίδων, πρέπει να λειτουργεί σωστά όχι μόνο για τη διατήρηση χαμηλού βάρους αλλά και για την καλή κατανομή ενέργειας στο σώμα.

Σας προτείνουμε 7 τρόπους για να αλλάξετε θετικά το μεταβολισμό σας, για να αποκτήσετε επιτέλους εκείνο το σώμα που χρόνια ονειρεύεστε. Ναι, υπάρχει ελπίδα, και λέγεται «αλλαγή του μεταβολισμού».

Ρίξτε τη θερμοκρασία σας

Η πιο άνετη θερμοκρασία για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι 36,6 βαθμοί. Εάν όμως τη ρίξετε λίγο και αναγκάσετε τον οργανισμό σας να κερδίσει αυτή την καλή θερμοκρασία, τότε θα έχετε καταφέρει με ένα πολύ απλό τρόπο να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Για να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας δε χρειάζονται υπερβολές, γιατί δεν επιθυμούμε και υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Για παράδειγμα και σύμφωνα με σχετικές έρευνες, όσοι κατανάλωναν 2 λίτρα παγωμένο νερό την ημέρα, έριχναν ελαφρώς την θερμοκρασία του σώματος, δίνοντας έτσι την ώθηση στον οργανισμό να καίει γύρω στις 95 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Ενώ όσοι, κοιμούνταν σε ένα δωμάτιο θερμοκρασίας 18 βαθμών Κελσίου, έκαιγαν 7% περισσότερες θερμίδες από όσους περνούσαν το βράδυ τους σε θερμοκρασία της τάξης των 24 βαθμών. Για να μη μιλήσουμε για τα οικονομικά οφέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ και του πετρελαίου.

Επιλέξτε άπαχο κρέας

Προσπαθήστε κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνει άπαχο κρέας, καθώς σε αυτό βρίσκονται τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να ενισχύσει τη δόμηση των μυών. Όσο περισσότερο ενισχυμένοι και δυνατοί είναι οι μύες του σώματος, τόσο περισσότερο αυξάνεται το «οπλοστάσιο» του μεταβολισμού, ενώ η λειτουργία του είναι μέχρι και 30% πιο ενδυναμωμένη.

Εάν καταφέρετε κάθε μέρα να τρώτε άπαχο κρέας, σε φυσιολογικές πάντα ποσότητες, τότε ο μεταβολισμός σας θα επιταχύνει σημαντικά τη λειτουργία του. Εάν από την άλλη είστε χορτοφάγος, για εσάς η πηγή των πολύτιμων αμινοξέων είναι οι ξηροί καρποί, τα σπόρια, τα πράσινα λαχανικά και αν τρώτε, τα αυγά και το γιαούρτι. Για ακόμα μια φορά η λύση είναι στη φύση και όχι στα χημικά σκευάσματα.

Πιείτε πράσινο τσάι

Οι έρευνες θέλουν αντιοξειδωτικό ευρισκόμενο στο πράσινο τσάι, εκτός από ενισχυμένο ανοσοποιητικό, να καταφέρνει και μείωση του βάρους. Οι έρευνες έχουν δείξει πως το εν λόγω συστατικό (για την ακρίβεια ένας τύπος επιγαλλοκατεχίνης) στο πράσινο τσάι μπορεί να δυναμώσει τη λειτουργία του μεταβολισμού, αυξάνοντας τα ενεργειακά επίπεδα μέσω της χώνευσης των λιπαρών ουσιών.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι πως οι πιο φτηνές ποικιλίες του πράσινου τσαγιού που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν περιέχουν αυτό το μαγικό συστατικό που μας αδυνατίζει και αυξάνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Όσα δηλαδή εξοικονομήσατε από την παραπάνω πρόταση, κάντε τα πράσινο τσάι… πρώτης ποιότητας.

Ξεκινήστε τα βάρη

Το σώμα που η αναλογία των μυών υπερτερεί εκείνη του λίπους, είναι ένα σώμα που όλοι επιθυμούμε την ίδια στιγμή που κανείς δεν θέλει να περάσει ώρες στο γυμναστήριο για να το αποκτήσει. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αρκεί ολιγόλεπτη και έντονη άσκηση με βάρη για να επιτευχθεί η επιτάχυνση του μεταβολισμού για διάστημα 24 ωρών.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η ολιγόλεπτη έντονη άσκηση με βάρη ενισχύει το μεταβολισμό καίγοντας 452 θερμίδες, ενώ η άσκηση μέτριας έντασης, που είναι πιο «εύκολη», καίει 354 θερμίδες λιγότερες από την πρώτη.

Εν ολίγοις, όσο πιο σκληρά γυμνάζονται οι μύες, τόσο περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνουν για την αποθεραπεία τους μετά την προπόνηση, συνεχίζοντας έτσι το κάψιμο των θερμίδων, που ενισχύει εν τέλει περαιτέρω το μεταβολισμό. Το καλό με την ολιγόλεπτη και έντονη άσκηση είναι ότι εντάσσεται ευκολότερα στο καθημερινό πρόγραμμα του καθένα.


Τρώτε πικάντικα

Η καψαϊκίνη, που είναι υπεύθυνη για τον καυτερό χαρακτήρα των πικάντικων καρυκευμάτων και όχι μόνο, είναι δυναμωτικό για τους αδυνατιστικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Η κατανάλωση πικάντικων τροφών ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, που με τη σειρά του ευθύνεται για την παραγωγή του ιδρώτα, οδηγώντας έτσι το σώμα στην καύση 50 επιπλέον θερμίδων την ημέρα.

Εν κατακλείδι, όσο πιο καυτό είναι το φαγητό τόσο καλύτερο για το μεταβολισμό. Εξάλλου, γιατί νομίζετε ότι είναι αδύνατοι όλοι οι Ινδοί. Τα πικάντικα φταίνε.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο ελλειμματικός ύπνος δεν επηρεάζει μόνο την ενέργεια σας την επόμενη μέρα, αλλά απορυθμίζει τα επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης, που είναι οι ορμόνες που οριοθεοτύν την όρεξη και την κατανάλωση της ενέργειας από το σώμα.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένας πεντάωρος ύπνος ρίχνει τα επίπεδα της λεπτίνης κατά 15,5%, ενώ αυξάνει την γκρελίνη κατά 14,9%. Ένας υγιής μεταβολισμός απαιτεί ξεκούραστο ύπνο των 9 ωρών τη νύχτα ακόμα και αν θα σας κοστίσει το νέο κύκλο του Game Of Thrones.

Τραφείτε βιολογικά

Όπως ήδη γνωρίζουμε οι επεξεργασμένες τροφές του εμπορίου, περιέχουν συστατικά που επηρεάζουν τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού, αν όχι τη γενικότερη λειτουργία του. Από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις τροφές, μέχρι τα συστατικά που βρίσκονται στις συσκευασίες των τροφίμων και όσα ταΐζονται τα πουλερικά και τα ζώα, όλα είναι παράγοντες που οδηγούν –τουλάχιστον- στον κακό μεταβολισμό και την παχυσαρκία.

Καλύτερα λοιπόν, να προτιμάτε τα φρέσκα από τα συσκευασμένα προϊόντα και τα βιολογικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν παραχθεί με τη μικρότερη δυνατή χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Είμαστε ό, τι τρώμε. Μην το ξεχνάτε!

 


 Δωρεάν η-Περιοδικό

  Προσωπική Επιτυχία 
 
  Ζήτησε την ΔΩΡΕΑΝ
σου Συδρομή ΕΔΩ 
 

Εξετάσεις Lower


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER

Πέρασε κι ΕΣΥ, το TOEIC,
το FCE, το Michigan
ή το Κρατικό κι απόκτησε την πιστοποίηση γλωσσομάθειας! Πάτησε
 
 ΕΔΩ


Το
 Χρυσωρυχείο
του Ιnternet!

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
 

Αν θέλεις κι ΕΣΥ ν' αυξήσεις το εισόδημά σου από το Internet
πάτησε
    ΕΔΩ Προετοιμασία 
Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ!

Proficiency ECPE

με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! 

Καθηγητής Αγγλικών

Γίνε Καθηγητής Αγγλικών ξεκινώντας από ΕΔΩ